top of page

На сесії заслухали звіт голови РДА


Сесія райради, що відбулася минулого тижня, розпочалась зі звіту голови райдержадміністрації Віктора Ждамірова. Він розповів присутнім депутатам про виконання бюджету програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району на 2017 рік та делегованих повноважень. Віктор Максимович зазначив, що за 2017 рік доходна частина загального фонду районного бюджету виконана більш ніж на 100%. На рік було затверджено 176,7 млн. грн., а надійшло більше - 178,8 млн. грн.. Протягом 2017 року проводився ремонт на автодорогах місцевого і державного значення. Найбільш масштабний серед них - ремонт автодороги державного значення Шостка-Кролевець.

Була озвучена статистика звернень мешканців сіл до райдержадміністрації. Найбільше з них стосувалось транспорту і зв’язку. Щодо агропромислового комплексу, то тут орендна плата за землю зросла більш ніж на 8 млн. Таким чином вона складає більше 24 млн. гривень, що становить майже 7% виплати від грошової вартості орендованих земель. «Позиція районної державної адміністрації – відсоткова ставка повинна бути не менше 8%. Є «Агрофірма «Глазівська», де відсоткова ставка 9%. Фактично виплачує 8% Українсько-Голандська агрокомпанія. Є підприємства, наприклад, на території Богданівської сільської ради та Воронізької селищної ради, де відсоткова ставка 5%. Але в цьому напрямку проводиться робота», - зазначив голова райдержадміністрації. Валове виробництво ранніх зернових та зернобобових культур станом на 01.01.2018 року становить 85% до Програмного показника, пшениці озимої - 117% до Програмного показника та озимого жита 9847 тонни, що забезпечує продовольчі потреби району.

Станом на перше січня 2018 року реалізовано 314,7 тонн м’яса у живій вазі. Збільшено виробництво молока на 1053 тонни. Під час сесії були затверджені зміни до бюджету 2018 року. Народні обранці розглянули пропозиції щодо підтримки малого та середнього підприємництва в Шосткинському районі. Термін Програми продовжили до 2020 року. До 5 тисяч гривень збільшили граничну норму матеріальної допомоги на лікування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Надія Дац, заступник головного лікаря Шосткинської центральної районної лікарні, відзвітувала як були використані 10,9 млн. грн., передані з районного у міський бюджет на медичну галузь. За її словами, мешканці сіл отримали послуги в медустановах на більшу суму, ніж було виділено районом місту. «Всього витрати на обслуговування сільського населення склали 14,2 млн. грн. – це без урахування смт. Вороніж», - повідомила Надія Дац. Після звіту депутати запропонували вивішувати у лікарні перелік медикаментів, які пацієнт може отримати у медустанові безкоштовно. Далі народні обранці проголосували за звільнення з посади головного лікаря комунального закладу «Шосткинський районний центр первинної медичної допомоги» Юрія Злиденного. Також народні обранці проголосували за передачу будівлі Лушницької школи на баланс міста.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page