top of page

Шосткинська ТЕЦ перейде до комунальної власності Які борги підприємства перейдуть до місцевого бюдж

Під час сесії міськради, яка відбулась 10 серпня, депутати розглянули питання стосовно передачі Шосткинської ТЕЦ до комунальної власності. Як повідомила Тетяна Колотуша, головний спеціаліст відділу управління майном комунальної власності, підприємство має 104,4 млн. грн. дебюторської заборгованості та 74,4 млн. грн. – кредиторської. Микола Будашний, директор ШП «Харківенергоремонт», запевнив усіх, що протягом 11 років підприємство сумлінно виконувало свої обов’язки стосовно надання послуг. «У квітні ми звернулись з листом до міського голови з проханням про дострокове припинення договору оренди, тому що з різних причин наше підприємство не в змозі виконувати взяті на себе зобов’язання», - сказав, виступаючи перед присутніми депутатами Микола Будашний. За його словами, у 2017 році чистий збиток підприємства склав 15 млн. грн. Серед причин, що цьому сприяли, на думку директора ШП ​

​«Харківенергоремонт»: втручання у роботу лічильників, невідповідність кількості прописаних у помешканнях та фактично проживаючих, значне підвищення ціни на газ при незмінних тарифах, деструктивна політика НКРЄКП… Після почутого думки народних обранців роз-ділились. Хтось був «за» передачу Шосткинської ТЕЦ до комунальної власності, адже це є стратегічний об’єкт. Частина народних обранців була «проти», наголошуючи, що борги підприємства перейдуть до місцевого бюджету. Але після довгих перемовин більшість голосів все ж була віддана за розірвання договору з «Харківенергоремонтом» та створення комунального підприємства «Енергопром», яке буде відповідати за теплопостачання міста.

Серед розглянутих питань на порядку денному – можливість подачі води цілодобово. Але при таких умовах, за інформацією Олександра Міхньова, директора КП «Водоканал», діючий тариф виросте на 4-5% за 1 куб води. Точні розрахунки по тарифах при умові цілодобової подачі води будуть озвучені на наступній сесії.

Під час засідання до мікрофону вийшли представники КЗ «Зірка». Люди були стурбовані несплатою їм заробітної плати протягом 9-ти місяців та в цілому економічним станом заводу, який протягом певного часу не має держзамовлень. «Это предприятие с большой буквы! Это целый военный компекс, но мы не загружены, мы не работаем! Мы смотрим как работает «Импульс», работает «НИИХП», а почему мы не работаем? На территории нашего завода работают частные предприятия, мы так же можем выполнять эти же заказы…», - зверталась до депутатів Наталія Максіна, начальник бюро з обліку товаро-матеріальних цінностей КЗ «Зірка». Як зазначив мер міста Микола Нога, безпосередньо в заводоуправлінні «Зірка» нещодавно відбулась нарада за участю високопосадовців з Міністерства оборони. Були обговорені три напрямки, по яких може рухатися «Зірка», в тому числі і перспектива відродження заводу з виробництва порохів. «Вся інформація не може бути оголошена, тому що вона - конфіденційна, але таке рішення на сьогодні поставлене і назад вже ніхто не піде. Тобто, попереду розвиток цього підприємства. Але оборонних коштів зовсім немає. Якби не було боргів, вже сьогодні можна було б стартувати і ремонтувати той цех, де встановлюватиметься нове обладнання», - зазначив Микола Нога та наголосив на тому, що є чимало зацікавлених осіб як в Україні, так і за її межами, які не хочуть, щоб оборонні підприємства працювали.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page